Wat is Tai Chi?

Tai chi is een stijlvolle bewegingskunst, gebaseerd op de principes van yin en yang. Oorspronkelijk toegepast als gevechtssport , heeft tai chi zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeer toegankelijke, niet-inspannende gezondheidstraining voor lichaam en geest.

De trage, vloeiende bewegingen ontspannen de spieren en gewrichten, met als resultaat een soepelere lichaamscoördinatie en een meer gestroomlijnde lichaamshouding. Tai chi zorgt bovendien voor een betere bloedcirculatie en een efficiëntere stofwisseling, waardoor het weerstandsvermogen verhoogt en vitale organen sterker worden.

Naast een allround weldoener voor het lichaam, wekt tai chi eveneens een grote mentale kracht op. De gestructureerde bewegingen zorgen immers voor een rustigere en meer geconcentreerde geest. Het is die herwonnen rust en concentratie, die ons beter leert omgaan met het teveel aan stress in onze activiteiten van elke dag.

In afwachting dat we onze eigen filmpjes met tai chi-bewegingen online plaatsen, laten we u door Martin Heylen introduceren in wat tai chi kan betekenen.