Tai Chi: Stress & Energiemanagement

16-11-2023

In de hedendaagse drukke wereld is stressmanagement één van de belangrijkste aspecten voor het behouden van een gezonde werkomgeving. De eisen en verwachtingen van het moderne werkleven kunnen overweldigend zijn, maar gelukkig is er een elegante en effectieve oplossing die niet alleen stress verlicht, maar ook bijdraagt aan teambuilding: Tai Chi. Deze eeuwenoude bewegingskunst, geworteld in de principes van yin en yang, biedt een breed scala aan fysieke en mentale voordelen.

Waarom je met Tai Chi stress de baas bent. 

Tai Chi is doorheen de jaren geëvolueerd van een gevechtssport tot een toegankelijke en niet-inspannende gezondheidstraining voor lichaam en geest. De trage, vloeiende bewegingen van Tai Chi ontspannen de spieren en gewrichten, resulterend in een soepelere lichaamscoördinatie en een verbeterde houding. Bovendien bevordert Tai Chi een betere bloedcirculatie en een efficiëntere stofwisseling, wat ons weerstandsvermogen versterkt en onze vitale organen gezonder maakt.

Naast de fysieke voordelen biedt Tai Chi ook aanzienlijke mentale voordelen. De gestructureerde bewegingen bevorderen een rustiger en meer geconcentreerde geest, wat leidt tot een verbeterde mentale kracht. Deze herwonnen rust en concentratie stellen ons in staat om beter om te gaan met de stress die gepaard gaat met onze dagelijkse drukte en werk.

Zacht bewegen, krachtig presteren

Teambuildings & Workshops

Bij Tai Chi & Relaxation begrijpen we dat de gezondheid en het welzijn van je medewerkers van het grootste belang zijn. Met de Tai Chi Teambuildings en workshops bieden we een holistische aanpak om stress op de werkvloer te verminderen en tegelijkertijd de teamgeest te versterken. 

Dans je dag.- Gert Clerckx 

Klaar om de voordelen van Tai Chi te ontdekken? Neem contact op en ontdek hoe onze Tai Chi-formules uw organisatie kunnen helpen gedijen in deze veeleisende wereld van vandaag. Stressmanagement en teambuilding waren nog nooit zo aangenaam en effectief.

Teambuilding Formules

Tai Chi in Between

De "Tai Chi in Between" workshop is de perfecte introductie tot de wereld van Tai Chi. Deze workshop stelt medewerkers in staat om de basisprincipes van Tai Chi te begrijpen en direct toe te passen in hun dagelijkse leven. Het resultaat? Een rustigere geest en een grotere veerkracht tegen de dagelijkse stressfactoren op het werk.

Tai Chi intense

Weg van de werkvloer, op een locatie met rustgarantie, kunnen hardwerkers enkele dagen de vitaliserende werking van tai chi op lichaam en geest komen ervaren. Een 3-daagse teambuilding, waarbij stress- en energiemanagement centraal staan. 

Tai Chi in Training

Het opleidingsprogramma 'Tai Chi in Training' omvat een serie tai chi-sessies onder leiding van ervaren docent Gert Clerckx. De oefenmomenten van een uur worden op regelmatige basis gepland bij het bedrijf ter plaatse. 

Tai Chi Workshop

Tai Chi-workshops voor groepen bieden een boeiende en ontspannende ervaring voor vriendengroepen, familiebijeenkomsten, en andere sociale groepen. Of het nu gaat om een feestje, een evenement of gewoon een gezellig samenzijn, Tai Chi brengt mensen samen en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Tai Chi in Nature

Wil jij je collega's of vrienden trakteren op een relaxatiemoment? Dan kan je een Tai Chi in Nature dag organiseren als teambuilding of workshop (vanaf 4 personen). De Tai Chi in Nature dagen kunnen volledig naar jouw wens worden ingevuld. 

Tai Chi op maat

Heb je geen formule gevonden die aansluit bij jouw wensen of noden? Of ben je op zoek naar individuele coaching? Je kan steeds contact opnemen met Gert Clerckx voor meer informatie en Tai Chi teambuildings of workshops op maat.