Tai Chi in Nature

Voor een Tai Chi in Nature dag, neemt Gert Clerckx je meer naar dit stiltegebied, om wandelmomenten af te wisselen met relaxatieoefeningen en Tai Chi. In het natuurgebied kunnen je lichaam en geest maximaal ontspannen, met dank aan de aanwezige natuurelementen.

Teambuilding op maat.

Wil jij je collega's of werknemers trakteren op een relaxatiemoment? Dan kan je een Tai Chi in Nature dag organiseren als teambuilding of workshop. De Tai Chi in Nature dagen kunnen volledig naar jouw wens worden ingevuld. Om al de aanwezigen maximaal van de opgewekte vitale ontspanning te laten meegenieten, wordt de tai chi tijdens deze groepsessies extra toegankelijk gebracht. De deelnemers hebben dan ook helemaal geen tai chi-ervaring nodig.

Tai Chi in Nature: Limburg

ontdek het zomeraanbod in Limburg 2023

Tai Chi in Nature: Vlaanderen & Brussel

In elke provincie werd alvast één locatie goedkgekeurd door Tai Chi Coach Gert Clerckx. Heb jij een andere locatie in gedachte? Of heb je vragen over de invulling van een Tai Chi in Nature dag? Gert zoekt samen met jou naar een geschikte locatie en bespreekt graag samen de invulling van jouw Tai Chi in Nature dag, zodat deze aan jouw wensen voldoet.


Ter Hills - Maasmechelen

Terhills, een prachtige oase van groen, strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha aan de rand van het enige Nationale Park van België.

Gevormd door haar verleden als industriële mijnsite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils in Maarsmechelen.

Ontdek meer: https://terhills.be

Kalmthoutse Heide - Kalmthout

De Kalmthoutse Heide, een natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, met ongeveer 60 km² diversiteit aan natuur. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. 

In de Kalmthoutse Heide, kan je volledig los komen van verkeer en stedelijke geluiden. Want uit metingen blijkt zelfs dat Grenspark Kalmthoutse Heide een 3-sterren stiltegebied is! Het valt daarmee onder één van de stilste plekken van Vlaanderen en Nederland.

Ontdek meer: https://grensparkkalmthoutseheide.com/en/

Zoniënwoud - Brussel

Het Zoniënwoud, een groene oase aan de rand van Brussel, staat bekend voor haar statige 'beukenkathedraal', maar het zijn de prachtige landschappen, dreven, open plekken en prachitge waterpartijen. De integrale bosreservaten, gekenmerkt door uitzonderlijk oude bomen en een rijke biodiversiteit, zijn zo uniek dat ze opgenomen zijn in het UNESCO werelderfgoed.

Ontdek meer: https://www.zonienwoud.be/

Minnewaterpark - Brugge

Het Minnewaterpark in Brugge is een verborgen pareltje ten zuiden van de historische binnenstad. Het park grenst aan de groene Vesten en het Minnewater. Op wandelafstand bevindt zich het begijnhof van Brugge. Op deze plek kan je heerlijk ontspannen, met je voeten in het gras, en in de tuinkamers krijg je het gevoel eventjes helemaal alleen in het park te zijn.

Bougoyen-Ossemeersen - Gent

Net buiten Gent, in alle stilte, ligt Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Het deel ten noorden van de Leie heet de Bourgoyen, het deel ten zuiden ervan de Ossemeersen. Kom volledig tot rust in dit prachtige, uitgestrekte gebied van vochtige graslanden, weidse moerassen en ongerepte natuur. Dit natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren, én is gekend als rustplaats voor de vele trekvogels.

Ontdek meer: https://visit.gent.be/nl/zien-doen/bourgoyen-ossemeersen

De Wijers, Schulensbroek - Lummen

Het Schulensmeer is gelegen in de Wijers, " het land van 1001 vijvers", het leefgebied van heel wat zeldzame planten en dieren. Tijdens onze tai chi in nature dag leren we staan als een roerdomp , deze vogel heeft een geelbruin verenkleed met donkere vlekken en strepen en een zwarte kruin, als we de bewegingen vloeiend kunnen uitvoeren kunnen we er misschien eentje spotten.

Tai Chi Relaxation is een erkend product van De Wijers. Gert Clerckx neemt je als gastheer mee op een ontdekkingstocht doorheen de natuur met focus op relaxatie, meditatie en Tai Chi. 

Ontdek: https://www.dewijers.be/Tai%20Chi%20Relaxation