Tai Chi in Nature

Een unieke ervaring in een stiltegebied

Een van de meest indrukwekkende aspecten van Tai Chi is de mogelijkheid om het in een natuurrijke omgeving te beoefenen. "Tai Chi in Nature" biedt je de kans om te ontsnappen aan dagelijkse stressfactoren en te genieten van de frisse lucht en de rustgevende natuur. Deze ervaring versterkt niet alleen de individuele stressvermindering, maar bevordert ook teambuilding, groepsgevoel en verbondenheid. 

Of je nu op zoek bent naar een teambuildingactiviteit of workshop om van de natuur te genieten, de "Tai Chi in Nature" sessies zijn volledig aanpasbaar aan jouw wensen. 

Tai Chi in Nature

Groepen vanaf 4 personen:

Tai Chi in Nature is geschikt voor groepjes vanaf 4 personen. Of je nu een kleine bijeenkomst organiseert of een teambuilding voor een grotere groep. De Tai Chi in Nature-dag kan volledig naar jouw doelstellingen worden aangepast.

Toegankelijk voor alle niveau's:

Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers maximaal kunnen genieten van de opgewekte vitale ontspanning, brengen we Tai Chi tijdens deze dag extra toegankelijk. Geen enkele deelnemer heeft Tai Chi-ervaring nodig.

Tai Chi & Relaxatie:

Tijdens een Tai Chi in Nature dag verken je de natuur en maakt Gert er een zintuiglijke beleving van: wordt bewust van de geluiden van het bos en de beekjes, beleef de stilte. En dat allemaal in combinatie met ontspannende relaxatie-oefeningen en Tai Chi.

Gezonde voeding:

Voor elke deelnemer wordt er een ontbijt, een lunch en een lekkere après-Chi voorzien. Hierbij wordt er aandacht besteed aan een gezonde balans en vitaliteit, door te kiezen voor biologische en/of lokale producten.

Locaties:

In elke provincie in Vlaanderen (en Brussel) werd alvast één locatie goedgekeurd door Tai Chi Coach, Gert Clerckx. Heb jij een andere locatie in gedachte? Gert zoekt samen met jou naar een geschikte locatie en bespreekt graag samen de invulling van jouw Tai Chi in Nature dag

Locaties: Vlaanderen & Brussel

In elke provincie in Vlaanderen (en Brussel) werd alvast één locatie goedgekeurd door Tai Chi Coach, Gert Clerckx. Heb jij een andere locatie in gedachte? Of heb je vragen over de invulling van een Tai Chi in Nature dag? Gert zoekt samen met jou naar een geschikte locatie en bespreekt graag samen de invulling van jouw Tai Chi in Nature dag, zodat deze aan jouw wensen voldoet.


Ter Hills - Maasmechelen

Terhills, een prachtige oase van groen, strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha aan de rand van het enige Nationale Park van België.

Gevormd door haar verleden als industriële mijnsite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils in Maasmechelen.

Ontdek meer: https://terhills.be

Kalmthoutse Heide - Kalmthout

De Kalmthoutse Heide, een natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, met ongeveer 60 km² diversiteit aan natuur. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. 

In de Kalmthoutse Heide, kan je volledig los komen van verkeer en stedelijke geluiden. Want uit metingen blijkt zelfs dat Grenspark Kalmthoutse Heide een 3-sterren stiltegebied is! Het valt daarmee onder één van de stilste plekken van Vlaanderen en Nederland.

Ontdek meer: https://grensparkkalmthoutseheide.com/en/

Schulensmeer - Lummen

Het Schulensmeer is gelegen in de Wijers, " het land van 1001 vijvers", het leefgebied van heel wat zeldzame planten en dieren. Tijdens onze tai chi in nature dag leren we staan als een roerdomp , deze vogel heeft een geelbruin verenkleed met donkere vlekken en strepen en een zwarte kruin, als we de bewegingen vloeiend kunnen uitvoeren kunnen we er misschien eentje spotten.

Tai Chi Relaxation is een erkend product van De Wijers. Gert Clerckx neemt je als gastheer mee op een ontdekkingstocht doorheen de natuur met focus op relaxatie, meditatie en Tai Chi. 

Ontdek: https://www.dewijers.be/Tai%20Chi%20Relaxation


Minnewaterpark - Brugge

Het Minnewaterpark in Brugge is een verborgen pareltje ten zuiden van de historische binnenstad. Het park grenst aan de groene Vesten en het Minnewater. Op wandelafstand bevindt zich het begijnhof van Brugge. Op deze plek kan je heerlijk ontspannen, met je voeten in het gras, en in de tuinkamers krijg je het gevoel eventjes helemaal alleen in het park te zijn.

Bourgoyon-Ossemeersen - Gent

Net buiten Gent, in alle stilte, ligt Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Het deel ten noorden van de Leie heet de Bourgoyen, het deel ten zuiden ervan de Ossemeersen. Kom volledig tot rust in dit prachtige, uitgestrekte gebied van vochtige graslanden, weidse moerassen en ongerepte natuur. Dit natuurgebied is een paradijs voor planten en dieren, én is gekend als rustplaats voor de vele trekvogels.

Ontdek meer: https://visit.gent.be/nl/zien-doen/bourgoyen-ossemeersen

Zoniënwoud - Brussel

Het Zoniënwoud, een groene oase aan de rand van Brussel, staat bekend voor haar statige 'beukenkathedraal', maar het zijn de prachtige landschappen, dreven, open plekken en prachitge waterpartijen. De integrale bosreservaten, gekenmerkt door uitzonderlijk oude bomen en een rijke biodiversiteit, zijn zo uniek dat ze opgenomen zijn in het UNESCO werelderfgoed.

Ontdek meer: https://www.zonienwoud.be/