Tai Chi voor bedrijven

Teambuildings & Stressmanagement

Gert Clerckx, ervaren Tai Chi & Relaxation coach is ervan overtuigd dat het welzijn van jouw medewerkers en een sterke teamgeest van cruciaal belang zijn voor het succes van je bedrijf. Om deze reden biedt Tai Chi & Relaxation op maat gemaakte Tai Chi teambuildings aan, ontworpen om de harmonie en efficiëntie binnen je organisatie te vergroten.

De Tai Chi teambuildings zijn meer dan alleen een fysieke activiteit. Ze bieden een unieke benadering van teambuilding door middel van ontspanning en focus. Door de eeuwenoude principes van Tai Chi te integreren, wordt ernaar gestreefd om een omgeving te creëren waarin je team niet alleen fysiek in balans is, maar ook mentaal en emotioneel.

Gert Clerckx, ervaren instructeur zorgt ervoor dat de teambuildings toegankelijk zijn voor alle niveaus, ongeacht eerdere ervaring met Tai Chi. Neem gerust contact met Gert op om de mogelijkheden te bespreken of om een teambuilding op maat te plannen die perfect aansluit bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Teambuilding Formules

Tai Chi & Relaxation presenteert hieronder enkele formules als leidraad, maar uiteraard heeft elk bedrijf unieke behoeften. Daarom staat Gert Clerckx altijd open voor het creëren van aangepaste teambuildings of workshops die perfect aansluiten bij de doelstellingen van jouw organisatie.

Tai Chi in Between

De "Tai Chi in Between" teambuilding is de perfecte introductie tot de wereld van Tai Chi. Deze teambuilding stelt medewerkers in staat om de basisprincipes van Tai Chi te begrijpen en onmiddellijk toe te passen in hun dagelijkse leven. Het resultaat? Een rustigere geest en een grotere veerkracht tegen de dagelijkse stressfactoren op het werk. 

  • Lees hieronder verder over deze teambuilding-formule. Prijs op aanvraag.

Tai Chi intense

Een 3-daagse teambuilding, waarbij stress- en energiemanagement centraal staan. Weg van de werkvloer, op een locatie met garantie op rust, kunnen harde werkers enkele dagen de vitaliserende werking van tai chi op lichaam en geest komen ervaren.


  • Lees hieronder verder over deze teambuilding-formule. Prijs op aanvraag.

Tai Chi in Training

Het opleidingsprogramma 'Tai Chi in Training' omvat een reeks tai chi-sessies onder leiding van ervaren Tai Chi en Vitaliteitscoach Gert Clerckx. De oefenmomenten van een gemiddeld één uur worden op regelmatige basis gepland voor een lange termijn, bij het bedrijf ter plaatse. 


  • Lees hieronder verder over deze teambuilding-formule. Prijs op aanvraag. 

Tai Chi Workshop

Tai Chi-workshops voor groepen bieden een boeiende en ontspannende ervaring voor vriendengroepen, familiebijeenkomsten, en andere sociale groepen. Of het nu gaat om een feestje, een evenement of gewoon een gezellig samenzijn, Tai Chi brengt mensen samen en zorgt voor een vitaliserende en vooral onvergetelijke ervaring!

Tai Chi in Nature

Wil jij je collega's, vrienden, familie, club... trakteren op een relaxatiemoment? Dan kan je een Tai Chi in Nature dag organiseren als teambuilding of workshop vanaf 4 personen. De Tai Chi in Nature dagen kunnen volledig naar jouw wens worden ingevuld. 

Tai Chi op maat

Heb je geen formule gevonden die aansluit bij jouw wensen of noden? Of ben je op zoek naar individuele coaching? Je kan steeds contact opnemen met Gert Clerckx voor meer informatie en Tai Chi teambuildings of workshops op maat.

Tai Chi in Between

De "Tai Chi in Between" teambuilding stelt medewerkers in staat om de basisprincipes van Tai Chi te begrijpen en onmiddellijk toe te passen in hun dagelijkse leven. Aan de hand van toegankelijke relaxatie-oefeningen en basis-Tai Chi bewegingen, wordt er een omgeving gecreëerd waarin de deelnemers op zoek gaan naar fysieke en mentale balans.

Een Tai Chi in Between sessie is ideaal als inspirerende kick-off, als extra relaxte time-out of als verfrissende close-down. 

De tijdsduur van een sessie "Tai Chi in Between" varieert van een half uur tot anderhalf uur. De precieze duur is afhankelijk van de planning van de organisator. Deze teambuilding kan zowel indoor als outdoor plaatsvinden, (vier m² ruimte per deelnemer volstaat ruimschoots), en er is geen specifieke kledij of materiaal is vereist.

Om alle aanwezigen maximaal van de vitale ontspanning te laten meegenieten, wordt de Tai Chi tijdens deze sessies extra toegankelijk gebracht. 

Tai Chi in Training (lessenreeks)

  • Vanaf 6 personen
  • Lessenreeks: +/-60min. per les
  • Ter plaatse bij het bedrijf
  • Prijs op aanvraag

De Teambuilding-formule "Tai Chi in Training" omvat een reeks Tai Chi-sessies, onder leiding van ervaren docent Gert Clerckx. De oefenmomenten van gemiddeld één uur worden op regelmatige basis gepland bij het bedrijf, ter plaatse. 

"Tai Chi in Training" is een opleiding rond stressbeheer, gebaseerd op Tai Chi als zijnde een gezondheidstraining. Naast de Tai Chi Relaxation basics en Tai Chi-basisbewegingen specifiek gericht op ontspanning en evenwicht, wordt ook Tai Chi in de Korte Yang-stijl aangeleerd. De Yang-stijl in de korte vorm bestaat uit een aantal stijlfiguren die steeds in een zelfde volgorde uitgevoerd worden.

Het is de wisselwerking tussen de Tai Chi Relaxation basics (bewegen met focus op ontspanning en evenwicht) en de Yang-stijl (bewegen met focus op coördinatie en circulatie), die ervoor zorgt dat Tai Chi van curatief naar preventief stressmanagement evolueert.

De "Tai Chi in Training" teambuilding is ontworpen om de harmonie en efficiëntie binnen je organisatie te vergroten. En vooral een omgeving te creëren waarin je team niet alleen fysiek in balans is, maar ook mentaal en emotioneel.

Tai Chi Intens (3-daagse)

Weg van de werkvloer, op een locatie met garantie op rust, kunnen harde werkers enkele dagen de vitaliserende werking van Tai Chi op lichaam en geest komen ervaren. 

Een 3-daagse teambuilding, waarbij stress- en energiemanagement centraal staan. De Tai chi trainingsmomenten worden gevuld met o.a. Relaxation basics, Pushing Hands en de Korte Yang-stijl. Afhankelijk van de Tai Chi-ervaring bij de deelnemers, is er keuze tussen verschillende niveau's: 

  • Skill-up (Basis)
  • Training-Gain (Gevorderd)
  • Maintaining the Gain (Expert)

Tussen de oefenmomenten wordt er eveneens aan de mentale en fysieke gezondheid gewerkt van de deelnemers. De volledige teambuilding is namelijk gezond en vitaal opgebouwd met evenwichtige (bio) maaltijden. Daarnaast worden er voldoende rustmomenten rondom het vrij intensieve oefenprogramma voorzien met optioneel massages, wellness, ... En dit allemaal in een zuurstofrijke omgeving.

Voor meer informatie rond de dag-indeling kan je contact opnemen met Vitality Coach Gert Clerckx. Interesse in een Tai Chi Teambuilding? 

Neem contact op met Tai Chi & Relaxation en ontdek hoe een Tai Chi teambuilding jouw organisatie / bedrijf naar een hoger niveau kan tillen. Samen bouwen we aan een sterk, veerkrachtig en succesvol team. Via onderstaand formulier kan je contact opnemen en meer informatie aanvragen omtrent de Teambuilding formules. De tarieven zijn afhankelijk van de locatie, tijdsduur en aantal deelnemers. 

Ontdek het Tai Chi in Nature aanbod

ideaal als één-daagse Teambuilding