Tai Chi voor bedrijven

Teambuildings & Stressmanagement

Balans in je bedrijf met Tai Chi

Bij Tai Chi Relaxation begrijpen we hoe belangrijk teambuilding en het welzijn van jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom bieden we Tai Chi workshops op maat aan, speciaal ontworpen om de harmonie en efficiëntie binnen je organisatie te vergroten. We presenteren hieronder 3 formules, maar er kan altijd gekozen worden voor een teambuilding op maat. 


Tai Chi in Between (workshop)

Korte of lange tai chi-sessies tijdens meetings, congres of bedrijfs-evenement. Ideaal als inspirerende kick-off, als extra relaxte time-out of als verfrissende close-down. Om al de aanwezigen maximaal van de opgewekte vitale ontspanning te laten meegenieten, wordt de tai chi tijdens deze groep sessies extra toegankelijk gebracht. De deelnemers hebben dan ook helemaal geen tai chi-ervaring nodig.

De tijdsduur van een sessie 'tai chi in between' varieert van een half uur tot anderhalf uur. Precieze duur afhankelijk van de planning bij de organisator. Kan zowel indoor als outdoor plaatsvinden, vier m² ruimte per deelnemer volstaat ruimschoots, en specifieke kledij of materiaal is niet vereist.

Tai Chi Intens (3-daagse)

Weg van de werkvloer, op een locatie met rustgarantie, kunnen hardwerkers enkele dagen de vitaliserende werking van tai chi op lichaam en geest komen ervaren. Een 3-daagse teambuilding, waarbij stress- en energiemanagement centraal staan. Tai chi trainingsmomenten met o.a. relaxation basics, pushing hands en korte-yang-stijl. Afhankelijk van de tai chi-ervaring bij de deelnemers, zijn er verschillende modules mogelijk : skilling-up-training, training-gain en maintaining-the-gain.

De progressie in gezondheid wordt eveneens bereikt tussen de oefenmomenten in. Het volledige seminarie is immers 'gezond en vitaal' opgebouwd : evenwichtige (bio) maaltijden, voldoende rustpunten in het vrij intensieve oefenprogramma, een zuurstofrijke omgeving, mogelijkheid tot massages en wellness.

Voor meer informatie rond de dag-indeling kan je contact opnemen. 

Tai Chi in Training (lessenreeks)

Het opleidingsprogramma 'Tai Chi in Training' omvat een serie tai chi-sessies onder leiding van ervaren docent Gert Clerckx. De oefenmomenten van een uur worden op regelmatige basis gepland bij het bedrijf ter plaatse. 

'Tai Chi in Training' is een opleiding in stressbeheer, gebaseerd op tai chi als gezondheidstraining. Naast de tai chi relaxation basics , chi-basisbewegingen specifiek gericht op ontspanning en evenwicht, wordt ook tai chi in de korte-yang-stijl aangeleerd. De yang-stijl in de korte vorm bestaat uit een groot aantal stijlfiguren die steeds in een zelfde volgorde uitgevoerd worden.

Het is de wisselwerking tussen de tai chi relaxation basics (bewegen met focus op ontspanning en evenwicht) en de Yang-stijl (bewegen met focus op coördinatie en circulatie), die ervoor zorgt dat tai chi van curatief naar preventief stressmanagement evolueert.

.


Boek je teambuilding online

Neem contact op met Tai Chi Relaxation en ontdek hoe onze Tai Chi workshops jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen bouwen we aan een sterk, veerkrachtig en succesvol team. Via onderstaand contactformulier kan je je teambuilding boeken. De tarieven zijn afhankelijk van de locatie en tijdsduur van de teambuilding. Via mail ontvang je alle informatie. 

Ontdek het Tai Chi in Nature aanbod

ideaal als één-daagse Teambuilding