Wereld Tai Chi dag: 27 april 2024

16-04-2024

Op 27 april 2024 zal het Schulensmeer bruisen van energie en rust, want dat is wanneer Gert Clerckx Wereld Tai Chi Dag organiseert, een evenement dat liefhebbers samenbrengt om Tai Chi en andere Oosterse bewegingskunsten te ervaren. Dit jaar belooft het een buitengewone dag te worden, met een boeiend programma dat open staat voor iedereen, ongeacht ervaring.

Kom gratis deelnemen aan de Tai Chi Wave en workshops van ervaren instructeurs! Dat allemaal in de prachtige en natuurrijke omgeving van het Schulensmeer. 

Het mooie van Wereld Tai Chi Dag is dat het toegankelijk is voor iedereen, of je nu een doorgewinterde beoefenaar bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze vorm van beweging en meditatie. De sfeer zal gevuld zijn met positieve energie en openheid, waarbij deelnemers worden aangemoedigd om te ontdekken, te leren en te delen.

Programma WTCD 2024

10u: Tai Chi Wave

Laat je inspireren door de rustgevende bewegingen van Tai Chi

11u15: Workshops & Demo's

Gert Clerckx en andere ervaren instructeurs zullen hun kennis en passie delen.

  • J.-L Simonis (Tai Chi Liège): de innerlijke energie "chi"

  • Didier Rahir (Tai Chi Namur:) Tai chi, Qi gong (Shi Ba Shi)

13u30: Workshops & Demo's

Gert Clerckx en andere ervaren instructeurs zullen hun kennis en passie delen.

  • J.-L Simonis (Tai Chi Liège): de innerlijke energie "chi"

  • Didier Rahir (Tai Chi Namur:) Tai chi, Qi gong (Shi Ba Shi)

14u30: Tai Chi Zwaard

Een uitgelezen kans om geïnspireerd te raken door een meester in deze disciplines. Jan Vansantvliet van Energy in Motion uit Antwerpen komt voor Wereld Tai Chi Dag een demonstratie geven van de zwaardvorm aan het Schulensmeer.  

Bekijk de video en krijg al een voorproefje: 

Tai Chi Qi gong 18 Form (Shi Ba Shi)

Tai Chi Wave om 10 uur

De ochtend begint stipt om 10 uur met de magische Tai Chi Wave, een harmonieuze gezamenlijke sessie waar iedereen welkom is om mee te doen. Het belooft een verfrissende start van de dag te zijn, waarbij deelnemers zich kunnen laten meevoeren door de rustgevende bewegingen van Tai Chi, aan de oevers van het prachtige Schulensmeer.

Demonstraties en Workshops

Na de Tai Chi Wave volgt om 11u15 een reeks demonstraties en workshops van verschillende Oosterse bewegingskunsten. Gert Clerckx en andere ervaren instructeurs zullen hun kennis en passie delen, waarbij ze de schoonheid van Qigong en andere traditionele vormen van Tai Chi demonstreren. Dit is een uitgelezen kans om te leren van en geïnspireerd te raken door meesters in deze disciplines. 

Na een welverdiende pauze en de mogelijkheid om te genieten van de omgeving of een hapje te eten in de gezellige Brasserie 't Vloot, gaat het programma om 13u30 verder met een vervolg van demonstraties en workshops. Een hoogtepunt hierbij is de verkenning van de Tai Chi zwaardvorm om 14u30, een gracieuze vorm van Tai Chi met zwaard.

Samenkomen bij het Schulensmeer

Dus, markeer 27 april 2024 in je agenda en kom naar het Schulensmeer voor een dag vol harmonie, beweging en gemeenschap. Gert Clerckx en het team kijken ernaar uit om je te verwelkomen voor een onvergetelijke Wereld Tai Chi Dag. Vergeet niet je vrienden en familie mee te brengen - laten we samen genieten van deze unieke gelegenheid om te ontspannen en te verbinden met de kracht van Tai Chi.

Tai Chi Workshops & Teambuildings