Tai Chi in Nature: Limburg

In Limburg, waar de natuurrijke omgeving al doordrenkt is met een gevoel van kalmte, vormt Tai Chi een perfecte aanvulling op de serene ambiance. De open velden en rustige bossen bieden een idyllische achtergrond voor de beoefening Tai Chi, een bewegingskunst, waarbij deelnemers zich verbinden met de natuurlijke stromingen van energie om een dieper gevoel van evenwicht te bereiken.

Voor een Tai Chi in Nature dag, neemt Gert Clerckx je mee naar een stiltegebied, om wandelmomenten af te wisselen met relaxatieoefeningen en Tai Chi. In het natuurgebied kunnen je lichaam en geest maximaal ontspannen, met dank aan de aanwezige natuurelementen. De Tai Chi wordt tijdens deze dag extra toegankelijk gebracht. Als deelnemer heb je dan ook helemaal geen Tai Chi-ervaring nodig. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren Tai Chi coach Gert Clerckx. Voor elke deelnemer wordt er een ontbijt, een lunch en een lekkere après – Chi voorzien.

Top locaties in Limburg

Tai Chi in Voeren

In een wereld die vaak hectisch en veeleisend is, biedt Tai Chi in Nature, Voeren een oase van kalmte, waar je kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en innerlijke rust kan vinden.

De Voerense natuur wordt gekenmerkt door kleuren en diversiteit. Er is voor ieder wat wils te ontdekken binnen een straal van enkele kilometers.

Tijdens een Tai Chi in Nature dag verken je de ongerepte Voerense natuur en maakt Gert er een echte zintuiglijke beleving van: wordt bewust van de geluiden van het bos en de beekjes, beleef de stilte, proef van wat het landschap voort brengt. En dat allemaal in combinatie met ontspannende relaxatie-oefeningen en Tai Chi. 

Tai Chi aan het Schulensmeer, Lummen

Het Schulensmeer is gelegen in de Wijers, " het land van 1001 vijvers", het leefgebied van heel wat zeldzame planten en dieren. Tijdens onze tai chi in nature dag leren we staan als een roerdomp , deze vogel heeft een geelbruin verenkleed met donkere vlekken en strepen en een zwarte kruin, als we de bewegingen vloeiend kunnen uitvoeren kunnen we er misschien eentje spotten.

Tai Chi Relaxation is een erkend product van De Wijers. Gert Clerckx neemt je als gastheer mee op een ontdekkingstocht doorheen de natuur met focus op relaxatie, meditatie en Tai Chi.

Ontdek de Wijers: https://www.dewijers.be/Tai%20Chi%20Relaxation

Tai Chi in Terhills

Terhills, een prachtige oase van groen, strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha aan de rand van het enige Nationale Park van België.

Gevormd door haar verleden als industriële mijnsite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils in Maarsmechelen.

Ontdek meer: https://terhills.be