Tai Chi in Nature: Limburg

In Limburg, waar de natuurrijke omgeving al doordrenkt is met een gevoel van kalmte, vormt Tai Chi een perfecte aanvulling op de serene ambiance. De open velden en rustige bossen bieden een idyllische achtergrond voor de beoefening Tai Chi, een bewegingskunst, waarbij deelnemers zich verbinden met de natuurlijke stromingen van energie om een dieper gevoel van evenwicht te bereiken.

Voor een Tai Chi in Nature dag, neemt Gert Clerckx je mee naar een stiltegebied, om wandelmomenten af te wisselen met relaxatieoefeningen en Tai Chi. In het natuurgebied kunnen je lichaam en geest maximaal ontspannen, met dank aan de aanwezige natuurelementen. De Tai Chi wordt tijdens deze dag extra toegankelijk gebracht. Als deelnemer heb je dan ook helemaal geen Tai Chi-ervaring nodig. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren Tai Chi coach Gert Clerckx. Voor elke deelnemer wordt er een ontbijt, een lunch en een lekkere après – Chi voorzien.


Neem contact op met Gert Clerckx om een Tai Chi in Nature dag op maat te organiseren (groepen vanaf 4 personen). 

Zomer 2024: Tai Chi in Nature 

Wil jij tijdens de zomer ook kunnen genieten van Tai Chi in de natuur? Of wil je eens graag kennismaken met deze bewegingsvorm? Schrijf je dan nu in voor een Tai Chi in Nature-sessie op één (of meerdere) van onderstaande locaties!

20 MEI: Tai Chi in Voeren

  • volledige dag: 9u30 - 16u30

Tijdens deze dag 'Tai Chi In Nature' maken we een ontspannen ontdekkingstocht door het natuurpark Altenbroek in 's Gravenvoeren. Stapmomenten worden afgewisseld met tai chi-oefeningen en meditatiesessies. Stap na stap, beweging na beweging, kom je dichter bij een totaal ontspannen gevoel. De begeleiding tijdens de Tai Chi in Nature in Voeren wordt verzorgd door de ervaren tai chicoach Gert Clerckx. Bovendien voorzien we bij Tai Chi & Relaxation voor elke deelnemer een ontbijt, een lunch en een lekkere afsluiter.


Programma Voeren

We komen samen om 9u30 op het terras in het binnenhof van Gasthof 'Gasthof Blanckthys', Kinkenberg 6, 3798 's Gravenvoeren. Na koffie en croissant trekken we op wandel door het golvende, groene landschap van het natuurgebied Altenbroek, dat gelegen is op de grens van België en Nederland. Op locaties met mooie uitzichten zoeken we extra rust op dankzij de ontspannende tai chi-bewegingen. 's Middags lunchen we in het pittoreske Nederlandse dorpje Noorbeek, waar in restaurant "d'er Pley" een gezonde lunch van streekproducten wordt geserveerd. We eindigen onze dag omstreeks 16u30 met een verfrissend drankje of ander lekkers, en we blikken nog even terug op een dag van ontspannen bewegen.

8 JUNI: Tai Chi aan het Schulensmeer

  • halve dag: 8u30 - 12u30

In het westen van de provincie Limburg ligt het Schulensbroek. Dit stukje natuurschoon kent Europese uitstraling omwille van uitzonderlijke vogelrijkdom. Waarom al die vogels nu net hier neerstrijken ? De rust, de stilte, ...en het Schulensmeer. Tijdens deze dag 'Tai Chi In Nature' maken we een ontspannen ontdekkingstocht aan het Schulensmeer . Stapmomenten worden afgewisseld met tai chi-oefeningen en meditatiesessies. Stap na stap, beweging na beweging, kom je dichter bij een totaal ontspannen gevoel. De begeleiding tijdens de Tai Chi in Nature aan het Schulensmeer wordt verzorgd door de ervaren tai chi-coach Gert Clerckx. Bovendien voorzien we bij Tai Chi & Relaxation voor elke deelnemer een verwelkoming, een en een lekkere afsluiter.


Programma Schulensmeer

We komen samen om 8u30 op het terras van brasserie 't Vloot, Demerstraat 60, 3560 Lummen. Na een verwelkoming duiken we onder in de overweldigende natuur tijdens deze voormiddag aan het Schulensmeer kunnen we de rust en de stilte ervaren extra rust die we kunnen vinden bij de ontspannende tai chi- bewegingen. omstreeks 12u30 met een verfrissend drankje en bio-snoeper, en kunnen met zicht op het meer nagenieten op een van ontspannen bewegen.

7 JULI: Tai Chi in Terhills

  • volledige dag: 9u30 - 16u30

Terhills beslaat een uitgestrekt gebied van ongeveer 356 hectare, gelegen in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze omgeving, gevormd door een verleden van industriële mijn- en grindontginning, is vandaag de dag een paradijs van weelderige flora en fauna, omringd door uitgestrekte waterpartijen en unieke vergezichten vanaf de voormalige mijnterrils.

Bij Terhills begint jouw ontdekkingstocht in een groene oase vol diversiteit, waar natuur en avontuur samenkomen! Het is tevens een ideale plek om Tai Chi te beoefenen temidden van de rustgevende natuur.


Programma Terhills

De dag begint om 9u30 met koffie en ontbijt, gevolgd door een verkenning van de natuur waarbij we afwisselend Tai Chi-bewegingen en meditatie-oefeningen integreren. Tijdens een bio- lunch 's middags versterken we ons met lekkernijen. In de namiddag zetten we de Tai Chi-sessie voort in de prachtige natuurlijke omgeving, om te eindigen met een ontspannen drankje en versnapering omstreeks 16u30. Kom en ervaar een dag vol welzijn en sereniteit te midden van de natuurlijke schoonheid van Terhills!


Inschrijven?

Bevestig je inschrijving via onderstaand contactformulier of met een mail naar info@taichirelaxation.be en de storting op rekening van Tai Chi & Relaxation BE42 9730 9118 2054 (BIC:ARSPBE22) met vermelding van "[locatie] 2024 + jouw naam (of namen)". Het inschrijvingsbedrag is inclusief begeleiding, eten en alle dranken.

  • Voeren 20 mei 2024: € 105
  • Terhills 7 juli 2024: € 105
  • Schulensmeer 8 juni 2024: € 65

Top locaties in Limburg

Ben je op zoek naar een teambuildingactiviteit of workshop om van de natuur te genieten? De "Tai Chi in Nature" sessies zijn volledig aanpasbaar aan jouw wensen. 

Tai Chi in Voeren

In een wereld die vaak hectisch en veeleisend is, biedt Tai Chi in Nature, Voeren een oase van kalmte, waar je kan ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en innerlijke rust kan vinden.

De Voerense natuur wordt gekenmerkt door kleuren en diversiteit. Er is voor ieder wat wils te ontdekken binnen een straal van enkele kilometers.

Tijdens een Tai Chi in Nature dag verken je de ongerepte Voerense natuur en maakt Gert er een echte zintuiglijke beleving van: wordt bewust van de geluiden van het bos en de beekjes, beleef de stilte, proef van wat het landschap voort brengt. En dat allemaal in combinatie met ontspannende relaxatie-oefeningen en Tai Chi. 

Tai Chi aan het Schulensmeer, Lummen

Het Schulensmeer is gelegen in de Wijers, " het land van 1001 vijvers", het leefgebied van heel wat zeldzame planten en dieren. Tijdens onze tai chi in nature dag leren we staan als een roerdomp , deze vogel heeft een geelbruin verenkleed met donkere vlekken en strepen en een zwarte kruin, als we de bewegingen vloeiend kunnen uitvoeren kunnen we er misschien eentje spotten.

Tai Chi Relaxation is een erkend product van De Wijers. Gert Clerckx neemt je als gastheer mee op een ontdekkingstocht doorheen de natuur met focus op relaxatie, meditatie en Tai Chi.

Ontdek de Wijers: https://www.dewijers.be/Tai%20Chi%20Relaxation

Tai Chi in Terhills

Terhills, een prachtige oase van groen, strekt zich uit over een gebied van circa 356 ha aan de rand van het enige Nationale Park van België.

Gevormd door haar verleden als industriële mijnsite, wordt de omgeving vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils in Maarsmechelen.

Ontdek meer: https://terhills.be